21 Kasım 2017 Salı

ARDUİNO WEB EDİTOR İLE KOD PAYLAŞIMI



Selamlar;


Bugünkü yazımda size sayfanızda (bu tıpkı kullandığım blogspot bile olabilir), yaptığınız Arduino kodlarının, aşağıdaki penceredeki gibi ' nasıl paylaşabilirsiniz' i anlatıyor olacağım arkadaşlar.



Kısaca Arduino'yu tanıtmam gerekirse,

Arduino içinde programlamanızı sağlayan chipleri ve bu programlanma işlemini gerçekleştirebilecek devreyi içinde bulunduran hazır bir programlayıcı karttır.

C- C++ dili tabanlı çalışan bir programdır. Ayrıca kendisinin de bulundurduğu bazı fonksiyonlar vardır detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdi asıl konumuza geri dönelim isterseniz.
Biliyorsunuz ki kodlama aşaması oldukça zahmetli olabilmektedir. Bir yazım hatası yüzünden saatleriniz gidebilir ve özellikle kodu web sitelerden aldığınız takdirde bu copy-paste işleminde de hatalar oluşabilmektedir. Peki bunu nasıl önleyebiliriz?

İlk olarak nette paylaşılacak kodların doğruluğundan emin olmak gerek ki başkalarının emeğini harcayabileceğimizi unutmamamız gerek

Bu göstereceğim yöntemi uygulayarak copy-paste yerine indirme( download) butonuyla indirip, sağlıklı bir yolla kodu projenize dahil edebilirsiniz.
Haydi adımları öğrenelim.

Öncelikle arduino web sitesine girelim.
SIGN IN' e tıklıyoruz






Daha sonra SIGN UP  diyerek kayıt oluyoruz.









Taralı alanları doldurarak üyelik işlemimizi tamamlıyoruz










SOFTWARE tıklıyoruz.





ARDUİNO WEB EDITOR tıklıyoruz.








Burada kodumuzu yazıyoruz.




iframe   kodumuzualıyoruz ve sayfanızdaki ilgili html formatı düzenleme kısmına bu kodu yapıştırıyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG İÇERİĞİ

ARDUİNO WEB EDİTOR İLE KOD PAYLAŞIMI BOARD NEDİR? HAYDİ TANIYALIM Güç Elektroniği Güç Elektroniği Deneylerine Başlıyoruz Otomat...